Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2016, 07:57 AM   #1
Senior Member
 
simplesez's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Golden, CO
Posts: 435
Battery losing voltage while plugged in to shore power?

So my house battery is losing power while plugged into shore power. I replaced the battery because the first one felt hot to the touch. This second one has been plugged in for 20 hours and it is down to 7 volts. Any ideas what is causing this?

Shore power is working as the microwave power is on.
__________________

simplesez is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2016, 10:20 AM   #2
Senior Member
 
Scalf77's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Beaverton, OR
Posts: 1,477
What kind of charger do you have? It does not sound like your charger is working, It may need to be reset, did everything get hooked back up Ok?


-greg
__________________

__________________
2004 E350 EB V10 E/PH 2WD
Scalf77 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2016, 10:33 AM   #3
Senior Member
 
simplesez's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Golden, CO
Posts: 435
Interesting. I haven't looked at the Sportsmobile power distribution under the gaucho yet. I had to run to work. How do you reset it?
simplesez is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2016, 11:36 AM   #4
Senior Member
 
Scalf77's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Beaverton, OR
Posts: 1,477
That is all going to be dependent on what charger you have.
__________________
2004 E350 EB V10 E/PH 2WD
Scalf77 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2016, 06:52 PM   #5
Senior Member
 
simplesez's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Golden, CO
Posts: 435
Here is what I have. The reset seems to be the power outlet. The power source is plugged into it. Can't tell yet if reset did anything.
simplesez is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2016, 06:58 PM   #6
Senior Member
 
simplesez's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Golden, CO
Posts: 435
False alarm. My wife unplugged the extension cord in the garage. Ah well I learned about the van anyway
simplesez is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2016, 08:11 PM   #7
Senior Member
 
gcvt's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: SF, CA
Posts: 1,502
Yep, that'll do it. At least it didn't cost you anything.
__________________

__________________
Greg
Old van: 1997 E250 EB30 (Stolen)
New van: 2003 E250 EB10
gcvt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Sportsmobile Registry

VivaLaVida

Pschitt

Beatrice

Drizzt
Add your Sportsmobile
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.