Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-20-2016, 11:35 AM   #1
Senior Member
 
jage's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Franktown, CO
Posts: 7,597
Is this bad?

This is a remote start component, Directed electronics 454T. Thing is I don't remember it being on there when I took out the old alternator or replacing. After the guy who helped me replace didn't tighten anything I took it to my diesel place. Around the time we originally took it apart the avatal remote start from SMB stopped running- it starts but immediately shuts down.

Is this part of the SMB alarm install? Could it be my remote start run problem?
Attached Thumbnails
20160920_110103.jpg  
__________________

__________________
and then
everything changed
jage is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2016, 11:49 AM   #2
Senior Member
 
REDOVAL's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Lomita, CA
Posts: 629
Garage
Quote:
Originally Posted by jage View Post
This is a remote start component, Directed electronics 454T. Thing is I don't remember it being on there when I took out the old alternator or replacing. After the guy who helped me replace didn't tighten anything I took it to my diesel place. Around the time we originally took it apart the avatal remote start from SMB stopped running- it starts but immediately shuts down.

Is this part of the SMB alarm install? Could it be my remote start run problem?
That is the remote start module that senses the crank trigger. That one looks to be in really poor shape for one reason or another. I'm actually surprised you are able to remote start the van at all with it looking that way. My money says replacing that will solve your issues.

https://www.amazon.com/Install-Essen.../dp/B000PF9S6M

Scott
__________________

__________________
2002 Ford E350 V10 Traveler
Vantage Optics Headlights
www.VantageOptics.com
REDOVAL is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2016, 11:55 AM   #3
Senior Member
 
Scalf77's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Beaverton, OR
Posts: 1,480
Yes, it is the alternator RPM monitor that feed backs to your remote start.



-greg
Attached Files
File Type: pdf 454T.pdf (59.1 KB, 3 views)
__________________
2004 E350 EB V10 E/PH 2WD
Scalf77 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2016, 07:41 PM   #4
Senior Member
 
jage's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Franktown, CO
Posts: 7,597
On further inspection, the ground wire was left disconnected from the alternator install (it was actually resting on the alternator belt )

According to my mechanic friend it probably melted because of no ground, although I'm fairly certain the diesel hotbox that is our van's engine bay softened it up first...
__________________
and then
everything changed
jage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 05:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.