Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-29-2017, 10:51 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 123
Question Upfitter Switch Stopped Working

I realized this morning that the upfitter switch on my '10 E350 6.0L Diesel doesn't seem to be working. It controls the fog lights and on-board air and neither power on. I checked the fuse that the manual states controls the switch and that didn't fix it.

Any other simple things to try before I take it my electronics guy?

Thanks in advance.
__________________

crawpappy is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2017, 11:13 AM   #2
Member
 
Econoliner's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Sheridan, Wyoming
Posts: 30
There is also a relay corresponding to each switch.
__________________

Econoliner is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2017, 11:32 AM   #3
Member
 
Econoliner's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Sheridan, Wyoming
Posts: 30
If your 2010 is like my 2012, then:

Sw 1 = relay 85 & fuse 19 - 30A
Sw 2 = relay 62 & fuse 20 - 30A
Sw 3 = relay 8 & fuse 44 - 10A
Sw 4 = relay 7 & fuse 45 - 15A

Schematic can be found in the body builders layout book.
Econoliner is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2017, 02:13 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 123
Thanks for the info.
crawpappy is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2017, 03:33 AM   #5
tlg
Senior Member
 
tlg's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 340
Garage
We have a 2014. Had a loose connection in the upfitter wiring bundle forward of the firewall (located in the top right of the engine compartment). This was causing the switch to fail. It was an easy fix. As noted above, the wiring diagram can be found online. The wire colors were distinct and made it easy to isolate each switch.
__________________
2014 Ford RB-50
tlg is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2017, 07:06 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 123
Thank you.
crawpappy is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2017, 07:42 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 123
Turns out the folks who installed a new stereo just forgot to plug the switch back in! Fortunately that's a free and easy fix.
__________________

crawpappy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 10:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.