Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-04-2011, 01:04 PM   #1
Senior Member
 
Viejo's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Arcata, CA
Posts: 620
Xantrex - lights out

The day after returning from a 3 week trip through Colo, Utah and Nevada, I plugged into shore power and noticed that I have no indicator lights lit on the Xantrex power controller panel. The unit seems to be operating - I get charging voltage on the standalone indicator (13.9V) and 110 power at the outlets. However, with shore power removed, I get no 110 from the inverter and still no indicator lights on the panel.

Does anyone have an idea where I should look first? Where are the fuses for the unit located?
__________________

__________________
2002 E350 7.3 PSD
Quigley 4x4, EB50 floorplan
Viejo is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 08:01 PM   #2
Site Team
 
daveb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Turlock Ca
Posts: 9,832
Garage
Re: Xantrex - lights out

Try to re-start via the power switch on the inverter itself. Also I had a similar problem and it was with the remote...had to get a new one. I still wonder if it was the RS-232 cable. Try to plug and unplug it at both ends. Sometimes those connectors get corroded. Make sure it (the cable) didn't get broke or pinched. Just guesing here!

Good luck.
__________________

__________________
2006 Ford 6.0PSD EB-50/E-PH SMB 4X4 Rock Crawler Trailer

Sportsmobile 4X4 Adventures..........On and off road adventures
daveb is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2011, 10:47 AM   #3
Senior Member
 
jage's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Franktown, CO
Posts: 7,599
Re: Xantrex - lights out

I had the same problem, and didn't know before that the Xantrex had a power button and lights on the unit itself.

I found a photo of my inverter so I knew where to feel for the power button as in my build you cannot see anything on the control panel side.
__________________
and then
everything changed
jage is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2011, 07:04 PM   #4
Senior Member
 
Viejo's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Arcata, CA
Posts: 620
Re: Xantrex - lights out

Problem solved - thanks for the help.

Dave hit it with his 'give it good shake and try it again' method.

I didn't even know where the charger / inverter was. I just assumed the guts of it were behind the panel. I pulled the panel and found it only weights about an ounce with a flat 'phone type' cable plugged in the back. I followed the cable back and found the main works behind the bench seat near the right rear wheel. Very educational and after cycling the main switch and re-plugging the cable everything worked. It's good to know what to shake the next time it goes out.
__________________
2002 E350 7.3 PSD
Quigley 4x4, EB50 floorplan
Viejo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Sportsmobile Registry

PhoTo

Otter

Tan Hot Dog

Jsweezy
Add your Sportsmobile
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 12:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×