Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-15-2008, 01:23 PM   #1
Site Team
 
daveb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Turlock Ca
Posts: 9,793
Garage
Trouble with Kenwood KDC X592 hands free system

>Has anyone had problems with the Kenwood linking up to your phone?

Mine shows the icon on the phone but will not it run hands free.

>Also it seems people are having a hard time understanding me thru the hands free mic. Any comments?

My work truck has the parrot system. It works great...wish I had gone that way. The Kenwood is brand new and the cell phone quality is not what I expected. I might have somehow turned off the hands free but the instructions don't address it.

>What turns the hands free on and off?

Thanks for any help...Dave
__________________

__________________
2006 Ford 6.0PSD EB-50/E-PH SMB 4X4 Rock Crawler Trailer

Sportsmobile 4X4 Adventures..........On and off road adventures
daveb is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2008, 02:28 PM   #2
Senior Member
 
charlie56's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: santa rosa ca
Posts: 994
I assume you have correctly paired the phone to the Kenwood?

I have a blackberry tied into my Kenwood. On my phone there is a blue-tooth on-off button. If you have it, make sure it is set to on.

I don't have the Kenwood manual with me but I think there is a setting to always link up with a bluetooth device.

Regarding quality. As I said I have a Blackberry so the audio quality is not quite there regardless of the bluetooth or not. I do have to have the volume turned up really high to overcome the diesel.
__________________

__________________
... Charlie
EV-2 build is now complete, (yeah right).
KZ6T
charlie56 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2008, 03:21 PM   #3
Senior Member
 
Blackeye's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Santa Ynez Valley, CA
Posts: 107
Re: Trouble with Kenwood hands free system

Quote:
Originally Posted by daveb
>>Also it seems people are having a hard time understanding me thru the hands free mic. Any comments?
Dave,

We were having the same voice quality issues. We relocated the mic from just below the speedo to the upper cubby (right in front of the driver's face). So far, it seems to be a big improvement. No one has complained yet.
__________________
"I wonder as I wander out under the sky..."


In between rigs at the moment.
http://www.overlandtraining.com/ Overland Certified #OC0008
Blackeye is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2008, 10:45 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Azusa, California
Posts: 1,092
Kenwood Blue Tooth

Blackeye,
Once paired with the cell of your choice you might try moving your Microphone around to different locations while communicating with someone on their phone , after having the same issue's with our SportsMobile on both the Verison and I Phone's we found that the best location was next to the driver side door pillar at the sun visor mounting plate . Now even the passenger in our EB-50 is able to communicate without screaming . If my description is unclear to you I would be happy to photograph for you .
Greggde
Greggd is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 12:05 PM   #5
Site Team
 
daveb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Turlock Ca
Posts: 9,793
Garage
Charlie I have linked up to the stereo and the phone shows it's connected but the system will not shut off the stereo and allow me to utilize the hands free mic. I can't find any info in the instructions that says how to turn that part of the stereo hands free off or on or even if that's possible. I'd like to shoot the guy that made the instructions...they suck The phone works great in my bucket truck but not in the van...??? I plan to totally disconnect from the kenwood, re enter the code and start all over. Randy from SMB says it should be working if the icon is on the phone.

Thanks for the mic tip blackeye , I will have it moved. I can see noise coming from the dash.

Dave
__________________
2006 Ford 6.0PSD EB-50/E-PH SMB 4X4 Rock Crawler Trailer

Sportsmobile 4X4 Adventures..........On and off road adventures
daveb is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 02:05 PM   #6
Senior Member
 
charlie56's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: santa rosa ca
Posts: 994
Quote:
Originally Posted by daveb
I'd like to shoot the guy that made the instructions...they suck Dave
I will line up behind you on this one. The Kenwood manual is one of the worst I have ever read.

As for the problem at hand. If Randy or Rob can't help, try calling Kenwood direct. They tried very hard to help me with my XM issue that eventually resolved itself.
__________________
... Charlie
EV-2 build is now complete, (yeah right).
KZ6T
charlie56 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2008, 03:23 PM   #7
Site Team
 
daveb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Turlock Ca
Posts: 9,793
Garage
Quote:
Originally Posted by charlie56

As for the problem at hand. If Randy or Rob can't help, try calling Kenwood direct.
They say it's bad...just my luck, anybody need pictures of their van in production at SMB west...probably next week I will be there again.
DaveB
__________________

__________________
2006 Ford 6.0PSD EB-50/E-PH SMB 4X4 Rock Crawler Trailer

Sportsmobile 4X4 Adventures..........On and off road adventures
daveb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 03:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.