Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-19-2021, 10:55 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Portland Oregon
Posts: 22
Atlas 2 shifter nosie

Howdy,

I have a 2014 Ford e350 4x4 by SMB and I think the Atlas or maybe it is the transmission makes a clunking noise when I accelerate or decelerate; you can hear one clunk/thud right after acceleration (usually when running at 30MPH or above) and then its fine, take the foot off the gas it makes the same noise. Is this normal? Also, at about 55 MPH or above I get sometimes get a whirring noise from what I believe is the Altas, it comes and goes. Anyone else have this issue? Is this normal? The van only has 5300mi on it. Really appreciate the feedback. Thanks!
__________________

Magnus is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2021, 09:56 PM   #2
Site Team
 
daveb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Turlock Ca
Posts: 10,215
Garage
I'd look over the drive line yoke and u-joint. I had a rear u-joint fail and it did similar. The noise I heard besides the clunk was more of a vibration noise noise about 50 MPH
__________________
2006 Ford 6.0PSD EB-50/E-PH SMB 4X4 Rock Crawler Trailer

Sportsmobile 4X4 Adventures..........On and off road adventures
daveb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
×