Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-29-2019, 06:12 PM   #11
Member
 
darkstar66's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 52
gets worse

The van was independently built. There is no special switch for the stereo. Just an aftermarket Kenwood that is hooked up in the typical fashion with the addition of a back up cam wired into it. So the issues are.
1. Radio does not turn off when key is pulled from ignition with ignition in off position.
2. I can enter my van and turn on the radio without the key in the ignition.
3. If I have a podcast, Pandora etc running on my phone, my stereo will power on and pickup the bluetooth signal and start playing. This is when the stereo has been manually shut off when exiting the vehicle previously. And no key in ignition.
4. May or may not be related but it started about the same time. The seat belt chime goes off every 30 seconds or so and as if the seat belt is not engaged. I ended up pulling the wire.
5. Yesterday I plugged a 12 volt male into my accesorry 12 volt receptacle and the stereo went to start up mode. Basically erased all presets, time and wanted me to do the initial start up procedure.

I am perplexed.
__________________

darkstar66 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2019, 06:57 PM   #12
Senior Member
 
Scalf77's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Beaverton, OR
Posts: 1,552
Have you checked the battery voltage?
__________________

__________________
2004 E350 EB V10 E/PH 2WD
Scalf77 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2019, 07:12 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: MO
Posts: 759
Garage
Right, others have reported strange gremlins that turned out to be caused by batteries with low voltage.
__________________
2008 GMC 3500 Quigley Weldtec 4x4 Savana SMB
2006 BMW HP2 Enduro
marret is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2019, 07:29 PM   #14
Member
 
Sboring35's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: East Tennessee
Posts: 49
Garage
I would make sure your radio hot wire is wired where you want it. Some people want their radio to run anytime they turn it on.
If you want your radio to only operate when the switch is on then pick a wire that is only hot when the key is on.
Your radio memory wire needs to be hot all the time so you don't loose your presets. I think it is yellow....but it's been awhile since I have wired one up. You should be able to find your radio wiring diagram on the web.

I hope you figure it out.....
Sboring35 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2019, 02:15 PM   #15
Senior Member
 
gahamby's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: VIRGINIA
Posts: 302
Garage
The same question I posed in post #2. If all this started after a backup camera replacement I would look at your head unit wiring harness. Also look at the grounding for the instrument panel and dash board. If you have a lifted ground components will seek ground through other components.
This link might be helpful.
Also download a wiring diagram from Kenwood.
https://www.kenwood.com/usa/car/support/

https://www.crutchfield.com/S-stYvAcNH2OC/
__________________
'07 GMC 2500 6.0
gahamby is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2019, 12:28 PM   #16
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
Door switch

Check to see if the stereo turns off when you open another door. My driver's door switch is out but I just open the passenger side or other door and the stereo will turn off. I still need to locate the switch to fix the issue.
Quote:
Originally Posted by darkstar66 View Post
So just recently my Kenwood stereo quit shutting off when key is pulled and door gets opened. I physically have to power off my stereo. It will also turn on when I approach the vehicle with something running through my bluetooth on my cell phone. I also have a Clifford keyless entry/ alarm. It seems everything else operates as normal. I am mostly full time in my van and this has become a pain in the ass. Appreciate any knowledge out there.
seanincarmel is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 07:26 PM   #17
Member
 
darkstar66's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 52
Give up

So I have located the ground and wiring harness and all looks as it should. Although it may be internal. Passenger door does not turn the radio off so it is safe to assume that the driver door sensor/ button is fine. I have made an appointment with a local auto electrical shop here in Portland. I will be wintering in Baja and do not want to deal with an electrical problem down there. Thanks for the advise. Keep on wandering.
__________________

darkstar66 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 03:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×