Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-13-2018, 05:09 PM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Olympic peninsula
Posts: 75
Not blowing hot air

My heater quiet blowing hot air this morning and I noticed that it is leaking water from the engine compartment on the passenger side but I can't pin point where it's coming from. Does sound like a bad thermostat? Would love some help heading to Mt St. Helens in a few days. Thanks every one
I have a 1998 E350 rb quigley
__________________

Phish is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 05:23 PM   #2
Senior Member
 
carringb's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Corvallis, OR
Posts: 4,314
Bad T-stat usually doesn't cause a leak. Likely it's a bad hose, but you can also lost the heater hose fittings, on the engine side of the fire wall. Napa keeps those fittings in stock (other parts stores only stock 5/8" but the heater core is 5/8" in 3/4" out).

Also - the heater hose coming off the intake manifold usually fails first because it gets the most heat.
__________________

__________________
2000 E350 extended wagon dually
V10 w/ Banks Powerpack, Diablo Predator
Buckstop Outback bumper/grill guard
Reunel rear bumper
carringb is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 05:26 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: San Clemente, CA
Posts: 876
My heater core went out on my 1993 and those were the symptoms. Hopefully its a hose or fitting. The heater core install with all new hoses was $500, so that would be worst case scenario.
Grampswrx is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 05:39 PM   #4
Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Olympic peninsula
Posts: 75
The leak seems to be coming some where by the battery getting drips fwd of the passenger side tire and dripping by the steering stabilizer let it ran for awhile and the heat kicked on and the leaks are less. Thanks for the recommendation
Phish is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 05:40 PM   #5
Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Olympic peninsula
Posts: 75
Thanks hope it's not the heater core just dropped 2800 on a new front end.
Phish is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 05:55 PM   #6
Senior Member
 
simplesez's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Golden, CO
Posts: 452
Quote:
Originally Posted by Phish View Post
Thanks hope it's not the heater core just dropped 2800 on a new front end.

Could something have been reconnected improperly?
simplesez is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 06:10 PM   #7
Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Olympic peninsula
Posts: 75
Not sure had my front end redone ball joints tie rods etc and had the front wheel bearings re packed. Another thing happened when I drove it today my brake pedal was super hard when I was gonna stop I had to put a a lot of force on it to stop thank goodness no one was in front off me then it went back to normal and has been fine since on the drive home. When it rains it pours I guess
__________________

Phish is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 07:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×