RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2019, 12:19 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: SoCal
Posts: 5
4 Grand Van

I spend most of my time on Expo, but I bought a van! And so here I am... It's a 2003 e350 Super Duty, 7.3 PowerStroke with 250,000 miles. In great shape, everything works except a possible AC leak and bad blend door. And possibly something with the EGR or a vacuum line cause the service engine light comes on during long uphill grades but turns back off on the way down.

Currently a lowly cargo van - it's going to stay that way for some time while we use it as a work van as we renovate a new (100-year-old) home. Eventually, a 4x4 conversion, pop top, and a mild interior build should happen- but for the meantime it will haul plywood while I gather ideas from all the awesome posts I find here!
Attached Thumbnails
IMG_7593.jpg  
__________________

__________________
Sent from an evil pocket calculator with a flashy screen
furbucket is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2019, 05:33 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: FL and VA
Posts: 1,081
Garage
Congrats and welcome. Looks like a great base from which to build and will of course work great supporting your home renovation.
__________________

__________________
Chris
2008 GMC 3500 Quigley Weldtec 4x4 Savana SMB
2006 BMW HP2 Enduro
marret is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2019, 10:31 AM   #3
Senior Member
 
arctictraveller's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,548
Welcome. There are plenty of threads here about blend door repairs. A scan gauge will tell you what codes are setting the check engine light. Cheers.......
__________________
Arctic Traveller
KC6TNI
2001 GTRV
Advanced 4wd
Agile Ride improvement package
arctictraveller is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2019, 11:47 AM   #4
Senior Member
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 120
Garage
250k. Just getting broken in.
__________________
David
2003 E350 | 7.3PSD | U-Joint 6" - The Slow Build
Drizzt is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2019, 11:19 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: SoCal
Posts: 5
4 Grand Van

Thanks for the replies - cant wait to get started!
__________________
Sent from an evil pocket calculator with a flashy screen
furbucket is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 09:35 AM   #6
Senior Member
 
boywonder's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: So Cal
Posts: 3,183
"bad blend door" Is the dash air stuck on defrost regardless of dial setting?
__________________
2008 E350 RB passenger 4WD SMB penthouse
2013 KTM 350 EXC
2008 KTM 250 XCF-W
2000 KTM 200 EXC
2003 Honda Element
boywonder is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 09:13 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: SoCal
Posts: 5
Heater only works on vent- when on other settings the cab still gets warm, but there is no discernible air movement from the floor, the defrost or anywhere...
A/C modes have air movement but not really COLD like it should be, my guess is a possible leak and/or needs a recharge...
__________________

__________________
Sent from an evil pocket calculator with a flashy screen
furbucket is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 04:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×