Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2007, 07:20 PM   #1
Senior Member
 
alta825's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 439
Garage
Circuit breakers not working - need help!

OK, so the other day down in Moab I found out that my 110 outlets
and/or inverter wasn't working, I had no power to the outlets. I
called SMB and spoke w/ one of the electricians - Bernie - and we
traced it to perhaps a bad GFI outlet. well, got back home and
installed a new GFI outlet, no luck.

Messing around w/ everything I realized that the circuit breakers were not doing a darn thing. cabin
lights,fridge etc... they all work w/ the breakers on or off, didn't matter if
they were up or down. Am I missing something here? Is there a hidden
trip switch or something? I poked around and it looks like all wires
are connected to something. Just hoping to resolve tonight if
possible, otherwise I'll call SMB again in the am when Bernie is back.

Thanks guys

D

__________________

__________________
2002 EB51 7.3L w/ Stage 2- UJoint 6" 4x4 Conversion
2001 RB50 V10 Quigley- SOLD
alta825 is online now   Reply With Quote
Old 10-18-2007, 07:56 PM   #2
Senior Member
 
Scalf77's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Beaverton, OR
Posts: 1,521
D,

So your AC circuit breakers will not have any effect in your 12 volt lighting. If your fridge is 12 volts it will run also with the breakers on or off. After you installed the new GFI plug did you make sure you hit the reset button, that would be one possible cause. Are you plugged in or trying to use the inverter. There is actually one main 30Amp AC breaker that controls would feed the remaining breakers so both that and the 110 outlet breaker would have to be on for it to work. If in doubt, put them all on.


-Greg
__________________

__________________
2004 E350 EB V10 E/PH 2WD
Scalf77 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 12:11 PM   #3
Senior Member
 
alta825's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 439
Garage
All is good!!

Leo from SMB called this morning and helped me through the process,
it turned out I still needed to trip the GFI outlet and it needed to
be plugged in to shore power to do so and yes, the circuit breakers only work when plugged in.

Thanks for helping this rookie out y'all

d

__________________
2002 EB51 7.3L w/ Stage 2- UJoint 6" 4x4 Conversion
2001 RB50 V10 Quigley- SOLD
alta825 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Sportsmobile Registry

Jnlola

jnlola

DADDOZR

REDOVAL
Add your Sportsmobile
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 04:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×