Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-01-2011, 11:09 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tulsa, Okla.
Posts: 19
StarCool is not cooling.

My starcool quite cooling and also my Ford a/c system(I know the starcool has to work for the Ford to work). I hear the starcool cycling but warm air is all that comes out. Where is the reset button?
__________________

__________________
2006FordE350PS6. SMB4x4
ralph62 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 01:49 PM   #2
Member
 
2much8ntenough's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: New Orleans, LA
Posts: 81
Send a message via Yahoo to 2much8ntenough
Re: StarCool is not cooling.

Look at the diagram on page 4, heading Relay Plate

http://www.sportsmobileforum.com/mediaw ... Manual.pdf

Check the main circut, then the reset button noted above.
__________________

__________________
Resurrected 2002 E-350 EB Quigley 4WD SMB
2003 Kawasaki KLR 650
2much8ntenough is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 03:15 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tulsa, Okla.
Posts: 19
Re: StarCool is not cooling.

Quote:
Originally Posted by 2much8ntenough
Look at the diagram on page 4, heading Relay Plate

mediawiki/images/9/9e/Starcool_III_Service_Manual.pdf

Check the main circut, then the reset button noted above.
It's a small black relay with a whimpy peg button on top? I've tried resetting that but with no luck.
Would there be some other fuse I should be looking at?
__________________
2006FordE350PS6. SMB4x4
ralph62 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2011, 08:33 AM   #4
Senior Member
 
yvrr's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Newark, CA
Posts: 795
Re: StarCool is not cooling.

Our AC (both factory air and StarCool) started putting out just cool (not cold) air at maybe 50,000-60,000 miles (just a guess) and I took it into Ford and they recharged the system which helped. However, last month (at 90,000), both systems were barely working. Ford checked it out and 1) the hoses were old and cracked which allowed all of the coolant to leak out and 2) the compressor was failing. The replaced the compressor and hoses (very expensive) but it is working like new now...
__________________
Jack
'01 Ford EB50p Quigley 4WD
yvrr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Sportsmobile SIP or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×